Jídlo s.r.o. - 15. Kuře (2)

Jednou větou

  • je fascinující, jak může být "výroba" kuřete do obchodu rychlá v rámci chovu (36 dnů) a automatizovaná v rámci porážky a balení (2 hod 40 a z toho je víc než půlka jen chladírna)

Poznámky

  • po 36 dnech 2 kg
  • 1 kamion = 6000 kuřat
  • denně v Modřicích porazí 130 000 kuřat
  • od zaháknutí kuřete je vše plně automatický (včetně vyjmutí vnitřností)
  • 30% kuřat je dost hezkých na to aby se zabalily komplet
  • kuřecí separát není semletý vše, ale po oddělení nejhezčího masa jsou zbytky dděleny šnekem (přes síto - kosti neprojdou) a je to jen z "pěkných" částí (žádné hlavy atd.)
  • 35% jde pod značkou vodňanské kuře, zbytek pod privátní značkou či do fastfoodů
  • vodňanské "zlaté" kuře roste o 1/3 déle
  • 2 hod 40 min od zahákovaní na balírnu (z toho 1:30 chladírna - zchlazení na 3°C)

Zdroj

Stream: http://www.stream.cz/vice-o-poradu/jidlo-s-r-o/10003581-kure-2-porazka